Ученици от Банско с активно участие в националната кампания за безопасност по пътищата

Снимка: Община Банско

На 29 юни се чества Националният ден на безопасността на движението по пътищата

Във връзка с Деня на безопасността на движението редица училища на територията на община Банско активно се включиха в националната кампания на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата".

В детска градина "Мечо Пух", град Добринище, бе проведено занимание по безопасност на движението по пътищата на тема: "Детето и велосипедът".

В основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ - село Места, всички ученици участваха активно в практическо занятие „Пешеходна пътека и пътен светофар“. Запознаха се и с основните правила за движение по пътищата на велосипедисти.

В гимназия по туризъм „Алеко Константинов” в чест на 1 юни – Деня на детето, учениците ще получат негледна информация за спиране на необходими пътни знаци, правилно пресичане на светофар, преминаване по пешеходна пътека и ЖП – прелези, надлези и подлези, както и движение в градски и извънградски среди. Ще бъде изнесен и урок беседа, свързан с голямата част от ПТП и инциденти, причинени от пешеходци, поради невнимание и незнание на правилата на движение.

В Начално училище „Свeти Паисий Хилендарски” - град Банско и Средно училище "Неофит Рилски" бяха проведени демонстрации на първа долекарска помощ от Български червен кръст - Благоевград. Учениците се запознаха с начините за оказване на първа помощ при задавяне, спиране на кръвотечение и сърдечен масаж.

На 29 юни Община Банско съвмecтнo c Мото дружина Банско, БЧК – Благоевград, РПУ - гр. Банско, ПБЗН – гр. Банско, и ПСС – гр. Банско, ще разяснят пpaвилaтa зa бeзoпacнo движeниe нa двyĸoлecни пpeвoзни cpeдcтвa и важността на екипировката чрез демонстрация на техните ендуро и кросови мотори. Инициативата ще се проведе под мотото „Карай по-бавно, Живей повече“.

Ще се акцентира върху превишената и несъобразена скорост, шофирането след употреба на алкохол, наркотични вещества и техните аналози, ползването на предпазни средства, техническата изправност на МПС, поведението на участниците в движението към уязвимите участници в него и последствията от неспазването на всички тези правила.

Ще бъдат връчени награди на всички участници и на най-активна институция, включила се в инициативата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK