Голяма верига от хотели напусна Русия

Източник: GettyImages

Компанията затвори офиса си в Москва и спря инвестициите си в Русия през март

Хотелската верига Marriott обяви, че напуска Русия след 25 години, заявявайки, че западните ограничения са направили невъзможно да продължи да работи там, съобщи Би Би Си.

Компанията затвори офиса си в Москва и спря инвестициите си в Русия през март, след нахлуването в Украйна.

Въпреки това нейните 22 хотела в страната са собственост на трети страни и остават отворени.

Marriott заяви, че процесът на спиране на дейността в Русия е "сложен".

Но в изявлението си тя казва: "Стигнахме до мнението, че новообявените ограничения в САЩ, Обединеното кралство и ЕС ще направят невъзможно за Marriott да продължи да управлява или франчайзира хотели на руския пазар."

Компанията заяви, че остава "фокусирана върху грижата за нашите руски сътрудници" и подкрепя лицата в Украйна и Русия да си осигурят работа в Marriott извън страните, засегнати от конфликта.

"Продължаваме да се присъединяваме към нашите сътрудници и милиони хора по света в желанието си за прекратяване на настоящото насилие и за започване на пътя към мира", добави тя.

Marriott се присъединява към McDonald's, Starbucks и други компании, които се насочиха към напускане през последните седмици, тъй като войната в Украйна продължава, а западните санкции, целящи да изолират Русия икономически, се затягат.

Общественото недоволство от инвазията на Владимир Путин също оказва натиск върху западните марки да се дистанцират. Хотелиерските марки привлякоха вниманието с това, че бяха сред най-бавно реагиращите.

"Процесът на преустановяване на дейността на пазар, на който Marriott работи от 25 години, е сложен", се казва в изявление на компанията.

Marriott не предостави повече подробности за своето напускане.

Активите на френския автомобилен производител Renault в страната бяха национализирани, а гигантът в областта на хамбургерите McDonald's продаде своите ресторанти, много от които бяха пряка собственост на компанията, на съществуващ франчайзополучател. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK