73-годишна самотна жена е нападната и изнасилена в дома си

Снимка: Infomreja.bg

Полицията задържа 23-годишен мъж

Районна прокуратура-Варна привлича към наказателна отговорност за изнасилване на възрастна жена 22-годишен мъж от село Тръстиково. Предстои на А.А. да бъдат повдигнати обвинения за престъпления по член 152, ал. 1 и по член 150 от НК. Той ще бъде задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор, с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

Деянието е извършено в следобедните часове на 23 януари 2023 година в село Синдел. В двора на пострадалата 73-годишна жена нахлул непознат млад мъж. Той използвал физическа сила, за да преодолее съпротивата на жената и, против волята й извършил полов акт с нея. След това бързо напуснал чуждия имот като избягал в неизвестна посока.

При проведените първоначални действия по разследване на случая е установен и задържан извършителят на деянието. 22-годишнинят А.А. не е известен на органите на МВР и не е осъждан.

Работата по доказване и документиране на престъплението продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура във Варна. Прокурорът по случая ще настоява пред съда за определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемия.

Информацията за случая бе дадена на брифинг днес от административния ръководител на Районна прокуратура – Варна прокурор Невена Илиева и от заместник-директорът на ОД на МВР – Варна комисар Андрей Ангелов, съобщават от държавното обвинение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK