Дончева и сие коват нов лявоцентристки проект

Снимка: Изправи се БГ! Ние идваме

Учредяването му ще стане на 29 ноември в НДК

На 29 ноември в НДК познати лица от лявото пространство, както и нови деятели в общественото пространство, ще анонсират създаването на нов ляв-лявоцентристки проект. Това обяви пред БНТ лидерът на партия "Движение 21" и бивш знаков представител на БСП Татяна Дончева.

"Нужен е нов ляв политически лявоцентристки проект, който да даде възможност на хората, които продкрепят и симпатизират на тази идея, да има за кого да дадат гласа си. Подчертавам нов, а не поредната коалиция", каза тя.

Имало обаче, включая и сред бъдещите основатели на въпросния проект, хора, които смятат, че без БСП подобна формула не би била работеща. Не така смята Дончева.

"БСП не разполага нито с политическия, нито с човешкия ресурс, да създаде нещо ново. (...) Не става дума за его, става дума за изгубено доверие през годините", остра бе спрямо "столетницата" тя.

Каква ще бъде формулата, върху която ще се конструира коалицията - стари лица, разпознаваеми сред левия електорат, както и млади хора с нови послания.

"Образование и визия как България да се развива в следващите години" - това пък ще бъде първата задача на формированието.

Неочакван съперник на лявото поле, но не БСП, обаче дебнел за левия вот.

"Много съзнателно Кирил и Асен говориха по време на кампанията за пенсии. Те се мъчат да се наместят в лявото пространство. Постоянно говорят, че са левоцентристи, но нямат нищо лявоцнетристко в техните възгледи", подчерта Татяна Дончева. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK