Български професор дари 100 000 лева на Център за деца с аутизъм в Плевен

Снимка: dnes.dir.bg

Йото Йотов е професор по икономика в САЩ, през последните години живее в Германия

Професорът по икономика Йото Йотов, който от години живее със семейството си в чужбина, дари 100 000 лева на Център за деца с аутизъм в Плевен.

Средствата ще бъдат изразходвани за подпомагане на годишните терапии на шест деца, както и за изграждане на училище.

"Сдружение "Аутизъм Днес" изказва дълбока благодарност на семейство Анелия и Йото Йотови, които от години живеят извън страната, но корените и големите им сърца ги правят съпричастни към подкрепата за достоен живот и бъдеще за децата със затруднения в развитието. Истинската инвестиция в бъдещето, е тази в образование, училище и в детското развитие, а възпитаваме децата си, докато наблюдават постъпките и действията ни. Децата на семейството не просто наблюдават, а активно се включват в благородната им дейност! Дълбок поклон и респект!", написаха от сдружението в официалната им страница в социалните мрежи.

Проф. Йотов, който е възпитаник на математическата гимназия в Плевен, решил преди две години да помага на деца с аутизъм.

"Най-добрият ми приятел има детенце с аутизъм, на когото помагам от години, но виждаме през какви трудности преминава семейството и реших преди две години да направя нещо за дечицата в родния ми град. Обикалям света и преподавам "Международна търговия", аз съм икономист по професия и всички средства, които изкарвам, ги дарявам за дечицата с аутизъм в Плевен, обичам града си, надявам се тези пари да помогнат на децата. Надявам се да дам пример на собствените си синове и искам да благодаря на съпругата си за подкрепата, която ми е оказвала през тези години и която гледаше двете момчета, докато аз пътувах да изкарам тези пари", каза за БНР Йото Йотов. /dnes.dir.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK