АПИ: Дъждът ще преминава в сняг. Тръгвайте с автомобили, подготвени за зимни условия!

Снимка: АПИ, архив

Шофьорите да карат с повишено внимание!

През нощта и утре се очаква понижение на температурите и във високите полета в Западна България и Предбалкана дъждът ще преминава в сняг. По планинските проходи са възможни навявания.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, на които им предстои утре пътуване, да тръгват с автомобили, подготвени за движение при зимни условия, да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция и не предприемат резки маневри.

Блокирането на движението от превозни средства с неподходящи – износени гуми, блокира пътуването на всички останали шофьори и затруднява работата на снегопочистващата техника.

Екипите на пътноподдържащите фирми следят метеорологичните прогнози и са в готовност да предприемат максимално бързо необходимите действия за обработка на настилките, за да се осигури проходимостта на пътищата.

Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България.

За повишаване безопасността на движение при необходимост е възможно да се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър, снегонавяванията и слаба видимост, е възможно трафикът да се ограничава временно до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK