За децата със специални потребности – нова площадка ще бъде изградена в Петрич

Снимка: Община Петрич

Съоръженията ще позволят по-широк спектър от занимания на открито

Идейният проект на площадката за деца със специални потребности на Община Петрич е готов и вече в развитие. Уточнено е мястото за новата площадка – на метри от площадката за деца от 0 до 6 години и от съоръжението „Роупленд“.

Тази локация не е избрана случайно – идеята е да бъдат заедно най-малките жители на община Петрич, с еднакви условия за игра и почивка, с възможност да общуват и да се смеят заедно. Предвидено е в новата детска площадка да има общо седем съоръжения, предназначени за ползване от деца със специални потребности – въртележка, пригодена за инвалидна количка, три броя забавни интерактивни панела и три музикални игрални панела.

Съоръженията ще позволят по-широк спектър от занимания на открито. Ще бъде възможно тяхното използване в комплексна насоченост – за подобряване на двигателната, сензорна и ментална активност на деца със специални потребности. Ще бъдат запазени изцяло зелените площи на терена, избран за новата придобивка, ще бъдат спазени всички стандарти за безопасност и достъпност.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn