Кампанията „Нека доброто продължи“ на Община Сатовча събра 55 218 лева

Снимка: Infomreja.bg

Средствата се предадоха на децата

За поредна дванадесета година на територията на община Сатовча се проведе благотворителна кампания за набиране на средства за деца сираци и деца с трайно увреждане до 16 годишна възраст. За поредна година, въпреки препятствията на  пандемията, вследствие на коронавирусна инфекция, Кампанията „Нека доброто продължи“ успя и набра средства в размер на 55 218 лева, с които ще бъдат подпомогнати 97 семейства, от които 58 деца сираци и 39 деца с трайно увреждане до 16 годишна възраст.

По инициативата на кмета на общината д-р Арбен Мименов и вече превърнала се в традиция благотворителната кауза продължава и въпреки трудното време и тежките дни, в които живеем свързани с разпространението на COVID-19 на територията на община Сатовча, страната и целия свят, както и наложените ограничения,  за втора поредна година,  кампанията беше различна, жителите на общината, местния бизнес и всеки желаещ да бъде част от кампанията даде своя дан и благодарение на отзивчивостта на всеки един от вас се събраха средства, с които ще се подпомогнат, имащите нужда деца.

Това, че в дни на пандемия, в дни на много трудности и изпитания, всеки един от вас е дарил според възможностите си е безценно човешко качество, достойно за уважение. Това, което всички ние заедно направихме, тази кампания на бъде реалност е много стойностно и оценено от всички онези семейства, имащи нуждата сега, за да бъдат по-спокойни, за да бъдат облекчени грижите им, за да бъдат топли сърцата им, за да повярваме всички, че наистина доброто е в нас и продължава да живее, коментира кметът д-р Арбен Мименов.

Може би по-осъзнато разбрахме, че сме зависими един от друг, не само, че може да се заразим един от друг, но и че трябва повече от всякога да си помагаме един на друг, да проявим повече разбиране към проблемите на хората, да си помагаме в трудни моменти, да бъдем заедно и в добро и лошо, коментира кметът на общината д-р Арбен Мименов. Това, отново направиха хората от общината  - бяха съпричастни към каузата на кампанията и отново ще дадем лъч светлина на най-нуждаещите се семейства. Благодарим! Благодарим на всеки заделил средства, независимо от стойността! Благодарим на  кметовете по населени места за организиране на кампанията, на общинските съветници, на местния бизнес, на бизнесмени извън община Сатовча, дарили средства за каузата, на всеки един от вас, за доброто, което сте съхранили и което продължавате на носите в сърцата си. Благодарим, че помислихте за трудностите, които преживяват другите, за това че отворихте сърцата си и дарихте топлина за хората, имащи нужда от това. Благодарим!, коментира кметът Мименов с признателност и огромна благодарност. Нека доброто продължи!

Средствата, които по традиция се предоставят на децата сираци и децата с трайно увреждане до 16-годишна възраст в навечерието на Новата година, се предадоха на децата чрез свой родител или пълнолетен настойник.

Кметът на общината д-р Арбен Мименов, чрез благодарствени писма и грамоти за направено дарение благодари на всички благодетели били част от кампанията, които направиха отново успешна каузата „Нека доброто продължи“ и направиха добро на семействата, имащи най-голяма нужда от парична помощ. Благодари на благодетелите, които дариха топлина в домовете, на онези от нас, които имат най-голяма нужда от това и направиха дните им по-спокойни.  

С огромно благодаря към усилията на всички ви, да бъде каузата ни успешна, коментира кметът на общината д-р Арбен Мименов. Специални благодарности и към местния бизнесмен  Мустафа Шаматарев от село Вълкосел, Мелиса Нейзир от село Слащен, Мехмед Яхов от село Вълкосел, Радослав Братанов от село Ваклиново, д-р Петър Филибев от Гоце Делчев, Емин Кумбаров от село Кочан, фирмите: Топлотехника ЕООД от град Благоевград, Югострой- 66 ЕООД от село Туховища, БКС- ЕООД от град Гоце Делчев,  Дженерис – АД от град София, Терол ЕООД от град София, Верастрой ЕООД от град София, Български енергийни решения АД от град София, Гранд медикал ООД, Хюгамед ЕООД, Нит екс АД от град Доспат, Дара транс ЕООД село Сатовча, Дара 95 ЕООД село Сатовча, Сокотаб – България ЕООД , Алайънс уан табако България АД, Валентина ТМ ЕООД село Долен, ЮБИ-2 ЕООД- Бранко Дерменджиев от село Вълкосел,  ЕТ Сузана Шекерова село Плетена и други. В кампанията се включи и Николай Шушков Областен  управител на Благоевградска област.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK