Има опасност от нов взрив в "Арсенал" Казанлък

Снимка: БГНЕС

Две жени на 53 и 43-годишна възраст са в неизвестност при взрива в цеха

Все още не са започнали спасителни мероприятия и разчистване на отломките, тъй като съществува опасност от вторичен взрив в оръжейния завод "Арсенал". Това заяви пред БНТ апелативният прокурор на Пловдив Тодор Деянов. По думите му две жени на 53 и 43-годишна възраст са в неизвестност при взрива в цеха.

Той посочи, че в момента към предприятието пътува група от специализиран отряд за борба с тероризма, който ще обезопаси периметъра и ще ръководи операцията по разчистване на останките и търсене на двете жени. Не се знае дали те са живи. Вероятно са под отломките - затрупани, допълни Деянов.

Вследствие на взрива е изхвърлено тялото на 55-годишен мъж - един от тримата работници в цеха. Цехът е тотално разрушен. Пострадала е и жена на 43 години, която се е намирала в близост до цеха. Тя е с черепно-мозъчна травма и е транспортирана в болница "Св. Иван Рилски" в София. Състоянието ѝ е тежко, каза още апелативният прокурор.

Тодор Деянов заяви, че все още не е ясна причината за взрива. Той посочи, че инцидента се дължи на нарушение на технологичните правила.

По думите на окръжният прокурор Дичо Атанасов вероятната причина за инцидента е човешка грешка. Той добави, че това е рисково производство и ако се изпълняват всички технологични изисквания, това не би последвал. Атанасов допълни, че Националната следствена служба ще поеме разследването по случая.

В "Арсенал" не са на лице основания за спиране на работата, категоричен бе той.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK