Домашен арест за кюстендилец, причинил жестока катастрофа с трима загинали

Снимка: Infomreja.bg

Катастрофата възниква на 02.10.2022 г., на пътя между селата Нови чифлик и Багренци

Окръжен съд – Кюстендил, взе мярка за неотклонение ,,Домашен арест” по отношение на кюстендилец, привлечен като обвиняем за това, че на 02.10.2022 г., на пътя между селата Нови чифлик и Багренци, при управление на МПС, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смърт на повече от едно лице - на трима души и средна телесна повреда на повече от едно лице – на две лица, информират от пресцентъра на КОС. Съдът не уважи искането на Окръжна прокуратура за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Съдът счита, че са налице доказателства, които подкрепят обвинителната теза. В достатъчна степен на вероятност се установява съпричастност на обвиняемия към инкриминираното деяние. Взети са предвид степента на обществена опасност на деянието и личността на обвиняемия. Няма данни за отклонения в процесуалното му поведение.

Етапът на наказателното производство е към своя край и обвиняемият не би могъл да затрудни хода му. Има постоянен адрес в гр. Кюстендил и е с влошено здравословно състояние. Деянието е извършено по непредпазливост, не е установена употреба на алкохол или упойващи вещества, пише в мотивите на Окръжен съд – Кюстендил за вземане на мярка за неотклонение „Домашен арест“.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил, подлежи на жалба и/ или протест пред Апелативен съд – София в 3- дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK