В Първо ОУ - Гоце Делчев, набират скорост отбори по баскетбол и футбол

Снимка: Infomreja.bg

Те са създадени по НП "Заедно в изкуствата и спорта"

По Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“ в Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ - Гоце Делчев, са сформирани два отбора – по баскетбол и футбол. Първият е обединил 12 момичета, вторият – 15 момчета – ученици от 5., 6. и 7. клас. Те се радват на възможността да упражняват любимия си спорт и всяка седмица с нетърпение очакват следобедните тренировки, които винаги минават неусетно. А преподавателите по физическо възпитание Иван Николов и Бойко Грошков се надяват любовта у младите хора към спорта да се възроди и отново да се провеждат онези толкова интересни и изпълнени с емоции турнири, когато най-изявените ученици спортисти се изправяха срещу отбора на учителите.

Колкото до условията за спорт, те са от добри по-добри. По програмата е осигурено всичко необходимо за съответния спорт – топки, раници, екипи, тениски, маратонки, чорапи. Материалната база на училището също е налице. Учебният корпус е свързан чрез топла връзка с физкултурен салон, на двора има достатъчно спортни площадки.

Основната цел на тренировките е да изграждат тактико – технически спортни умения у подрастващите. Всяко занимание приключва с учебна игра, която доставя най-голямо удоволствие на младите баскетболистки и футболисти. Предвидени са и приятелски междуучилищни срещи.

Остава само пожеланието инициативата да се разрасне и спортът в училище да става все по-масов.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK