Хриси от Дупница: Почина жената, мечтаеща да "поседи 5 мин. навън"

Тя е определяна като "най-тежкият човек" в страната

На 33 години почина Христина Секулова от Дупница, смятана за най-тежкия човек в България.

Според интервю, дадено от болната жена пред Даниела Тричкова пред Нова телевизия, Христина споделя, че е над 300 кг.

Тя страдаше от множество заболявания, сред които диабет, алергии, липсваха ѝ зъби.

В началото на 2023 г. в предаването „Ничия земя“ семейството на Христина разказва своята история. Майка ѝ е болна от остеопороза и е обездвижена на легло след операция. Няма възможност да се изправя сама и да се обслужва. Бащата на Христина е единственият, който работи – като огняр в частна фирма в Бобов дол. Той определя себе си като „здрав“, макар че му липсва едно око след трудова злополука.

Самата Христина казва пред камера, че мечтае за три неща – да поседи 5 минути на пейка навън, да оздравее, за да помага на майка си и да купи на майка си за рождения ѝ ден плюшено сърце.

Жената твърди, че е заболяла след като преди 13 години среща мъж, с когото сключва годеж. Нелепа ситуация стресира Христина. Тя вижда как свекърва ѝ бие с колан свекър ѝ, който е инвалид. Тогава Христина разтрогва годежа и започва да не се храни, тъй като страда по любимия си. Придобива диабет, а след рязко отслабване, започва да пълнее, дори и при изядена кофичка с кисело мляко на ден.

Последното излизане на Христина от дома ѝ е през 2018 г. Нейният баща продава колата си, за да може да се извърши ортопедична операция на съпругата му, а семейният им апартамент продават, за да могат да заплатят за операция на Христина в Турция.

Така семейството стига до общинско жилище в Дупница. Разчита на пенсията от ТЕЛК на Христина и 240 лв. помощи от Общината. Майката на Христина не получава средства, въпреки че е работила като приемен родител, защото не е била осигурена.

Последната информация бе, че анонимен дарител е съдействал със средства Христина да замине за Турция.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK