Логиката е, че като председател на КЕВР трябва да се върне Иван Иванов. Това заяви пред БиТиВи бившият енергиен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Делян Добрев след решението на КС за председателя на КЕВР Станислав Тодоров.

По думите му такъв скандален избор с шеф на КЕВР у нас никога не е имало - първо да се избере човекът и после да се промени Законът за енергетиката. Станислав Тодоров не отговаря и на новите изисквания за председател на КЕВР, посочи Добрев.

Станислав Тодоров не покрива критерия за опит в енергетиката, разкритикува Делян Добрев.

Според него на "Продължаваме промяната" им е нужен вътрешния министър Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ, за да замете швейцарските следи и сделки за горивата.

Припомняме, че при разпадането на четворната коалиция с излизането на "Има такъв народ" от кабинета Петков, от "Продължаваме промяната" посочиха като основен тест за бъдещо мнозинство назначаването на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ. Те настояваха за това и до преди няколко дни, когато в думите на Кирил Петков се забеляза и известно отстъпление от фигурата на Бойко Рашков. Тогава премиерът в оставка настоя за приемане на новия закон за КПКОНПИ на второ четене.