Съдят мъж за незаконно превеждане на чужденци през българо-сръбската граница

Снимка: Infomreja.bg, архив

В района на с. Големаново са задържани 8 чужденци и българският гражданин Б.М.

Териториално отделение – Кула, при Районна прокуратура – Видин, е предало на съд Б.М. по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 280, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 от НК.

Около 20 ч. на 23.02.2021 г. полицейските служители от ГПУ – Брегово, извършвали наблюдение в района на държавната граница на Република България, когато забелязали група лица. Едно от тях вървяло пред останалите, видимо ги водело, давало им указания с жестове.

Незабавно са били предприети действия за недопускане на преминаване на границата. В района на с. Големаново са били задържани 8 чужденци и българският гражданин Б.М.

В хода на разследването е било установено, че целта им била незаконно да преминат на територията на Сърбия. Задържаните мигранти са били граждани на Афганистан и Бангладеш, на възраст от 18 до 26 години.

По време на разпитите те заявили, че напуснали лагера за чужденци в с. Бусманци няколко седмици по-рано. От столицата пътували с леки коли, нощували в изоставена къща, вървели през гората.

Соченият за водач – обвиняемият Б.М., трябвало да ги преведе през границата. За извършеното от него престъпно деяние 45-годишният мъж, който има предходни осъждания, е бил привлечен към наказателна отговорност.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za