Прокуратурата е образувала 440 преписки и 56 досъдебни производства, свързани с изборите

Снимка: news.bg

Петима души са привлечени в качеството на обвиняеми

От началото на предизборната кампания са образувани общо 440 преписки и 56 досъдебни производства във връзка с нарушения на политическите права на гражданите, свързани с изборите за 48-о Народно събрание. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Също така са постановени и 256 отказа за образуване на досъдебни производства с оглед липса на данни за извършени престъпления.

По Апелативни райони досъдебните производства, свързани с вота за народни представители, са разпределени, както следва: АП-София - 23; АП-Бургас - 5, АП-Пловдив - 7; АП-Варна -10, АП-Велико Търново - 11.

Петима души са привлечени в качеството на обвиняеми.

Във Върховна касационна прокуратура функционира дежурното звено от прокурори и служители, което обобщава постъпващата от прокуратурите в цялата страна информация. Граждани и организации могат да подават сигнали на електронните адреси на съответните прокуратури в страната, които са публикувани и на интернет-страницата на ПРБ, уточняват от държавното обвинение.

Към момента продължава да функционира и Националното междуведомствено звено, което координира дейността на ПРБ и ДАНС за осигуряване на бърза и адекватна реакция за противодействие на престъпленията, свързани с изборния процес и законосъобразното провеждане на парламентарните избори.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK