КЕВР иска от "Топлофикация София" график за погасяване на задълженията към "Булгаргаз"

Снимка: БГНЕС

До 30.09 регулаторът очаква да получи точна справка за размера на заплатените просрочени задължения

В срок до 30.09.2022 г. „Топлофикация София“ ЕАД трябва да представи в КЕВР график за погасяване на задълженията към „Булгаргаз“ ЕАД и да информира за всички действия, които предприема за подобряване на финансовото си състояние.

В същия срок регулаторът очаква да получи точна справка за размера на заплатените просрочени задължения към „Булгаргаз“ ЕАД към 20.08.2022 г., както и за размера на текущите задължения към „Булгаргаз“ ЕАД към 31.08.2022 г., съобщава Нова тв.

„Топлофикация София“ ЕАД трябва да информира Комисията дали се предвиждат доставки на природен газ за производството на топлинна и електрическа енергия.

Към 18.07.2022 г. просрочените задължения на топлофикационното дружество по договора за доставка са в размер на 328 млн. лв. и този непогасен дълг поставя газовото дружество в тежка финансова ситуация.

Съществува реален риск за енергийната сигурност на страната, тъй като натрупаните задължения създават ликвидна криза и „Булгаргаз“ ще бъде затруднен да осигури необходимите средства, за да гарантира доставките по договорите с останалите си клиенти, се посочва в писмото до КЕВР.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK