Пробация за дупничанин, насъскал кучето си да убие бездомно пред погледите на деца

Снимка: Infomreja.bg

Той е признал вината си

Подсъдим се призна за виновен пред РС – Дупница, в непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като не e осъществил контрол върху поведението на собственото си куче и го е подтикнал за нападение към друго животно – бездомно куче. Престъплението е извършено на обществено място, пред погледите и на деца.

Съдът, под председателството на съдия Мая Гиздова одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия и му наложи наказание „Пробация“, с възпитателни мерки за срок от 2 години:  „Задължителна регистрация по настоящ адрес“, при периодичност на срещите два пъти седмично; „Задължителни периодични срещи с пробационен служител“. Престъплението е безрезултатно.

31- годишният подсъдим се призна за виновен в това, че на 10.09.2020 г., около 17,50 часа, в гр. Дупница, в района на заведение „Пица…….“ е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, а именно: B нарушение на Наредба за регистрацията и условията за отглеждане на кучета - компаньони на територията на Община Дупница, като е нарушил следните й разпоредби: не e осъществил контрол върху поведението на собственото си куче, порода „Старфордшир тepиep“ и е подтикнал същото към нападение към друго животно.

Не е предотвратил проява на необоснована агресия на кучето си към друго животно, като проявата е на обществено място и ситуацията е застрашавала здравето на други хора и живота на бездомно животно; извел е кучето, което е със своенравен нрав без намордник и го е насъскал към друго куче с думите: „хапи, дръж го, убий го, удуши го“.

Мъжът е отправял и псувни и нецензурни думи в присъствието на граждани, включително и на деца; вместо да предотврати е окуражавал своето куче да продължи да напада; изразявал е безразличие и неуважение към молбите на присъстващите граждани да спре, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост - престъпление по чл. 325, ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК.

Определението на РС – Дупница, с което на подсъдимия е наложено наказание „Пробация“ за срок от 2 години е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK