Осъдителна присъда за мъж от Мездра, нападнал гостите си с нож

Снимка: Infomreja.bg

Той влеза за 5 години в затвора

Съдът призна за виновен подсъдимия Н.Н., обвинен от Окръжна прокуратура – Враца, за извършени от него престъпления по чл. 115, вр. чл. 18 от НК и по чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 от НК - опит за умишлено убийство и причиняване на средна телесна повреда на две лица.

Разследването на инцидента е започнало след подаден сигнал за нападение до органите на реда в гр. Мездра.

На 30.12.2018 г. 32-годишният Н.Н. поканил в дома си в гр. Мездра негови познати - живеещите в съседство братя-близнаци К.Д. и Д.Д. (на 30 години). Стопанинът подготвил за вечеря храна и напитки, като гостите купили допълнителна бутилка водка.

Вследствие на употребен алкохол подсъдимият станал по – шумен и буен, усилвал звука на музиката, остро реагирал на направените от братята забележки.

Около 3,00 часа през нощта Н.Н., без да е бил провокиран по какъвто и да е начин, заявил на К.Д. за раздразнението си от него. Гостенинът се опитал да изясни възникналата ситуация, но бил заплашен с убийство.

Веднага след това подсъдимият взел голям кухненски нож и замахнал към гърлото на К.Д., като успял да го нарани под брадата. Пострадалият направил опит да се предпази и вдигнал ръцете си, при което получил дълбоко порязване в областта на предмишницата. Последвала серия от силни удари с ножа с насоченост към шията и главата на К.Д. Независимо от опитите му за защита, подсъдимият му причинил порязвания по лицето, срязал палеца му, продължавайки да отправя закани за убийство и да замахва ножа към него.

Подсъдимият последвал гостите и след като му бил отнет ножа. Улучил Д.Д. с бутилка по главата и взел друг нож. Последвало сбиване между тримата, при което Н.Н. бил отблъснат.

Пострадалите потърсили помощ от полицията и Спешна помощ.

Днес, 20.10.2021 г., след приключило съдебно следствие съдът се произнесе с осъдителна присъда спрямо Н.Н., с която му е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 години при „общ“ режим на изтърпяване. Той е осъден да заплати на К.Д. сумата от 30 000 лева неимуществени вреди и 108 лева имуществени вреди, претърпени от престъпното му деяние. На другия пострадал – Д.Д., подсъдимият следва да заплати 15 000 лева неимуществени вреди и 124 лева имуществени вреди.

Осъдителната присъда на първоинстанционния съд подлежи на обжалване и протест пред въззивната инстанция.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK