Гешев е на работно посещение в Европейския парламент

Снимка: Infomreja.bg

В периода 26 - 27 януари 2022 г. ще проведе работни срещи с представители на Европейския парламент

Главният прокурор на Република България Иван Гешев е на работно посещение в Брюксел, където в периода 26 - 27 януари 2022 г. ще проведе работни срещи с представители на Европейския парламент.

Основен акцент в разговорите ще бъде поставен върху ролята на съдебната власт и в частност на Прокуратурата на Република България за утвърждаване на принципите на върховенството на правото у нас, както и предизвикателствата, които стоят пред страната ни в тази насока. В рамките на срещите ще бъде разгледана законодателната рамка в контекста на провежданата съдебна реформа в България с цел прилагане на европейските стандарти в националното законодателство.

Главният прокурор Иван Гешев ще запознае европейските парламентаристи с проблемите, свързани със защита правата на ЛГБТИ-общността, малцинствени групи и хората в неравностойно положение и ролята на прокуратурата за тяхното преодоляване, както и с водещата роля на институцията по недопускане на зловредно чуждестранно влияние, засягащо интересите на Европейския съюз и страните членки на НАТО.

В рамките на посещението си в Брюксел Иван Гешев ще се включи от Европейския парламент и в организираната от членовете на Мониторинговата група към Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи дистанционна среща, посветена на наблюдение на демокрацията, върховенството на правото и човешките права в България. В тази връзка ПРБ изпрати на членовете на Мониторинговата група информация за актуалното състояние на въпросите, обект на обсъждане в предходни дискусии.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK