Зеленски: Украйна няма да преговаря с Путин

Снимка: gettyimages

Украинският президент заяви, че е невъзможно да се споразумеят за съвместно съществуване с Владимир Путин

Държавният глава на Украйна Володимир Зеленски каза днес, че "само пътят на укрепване на Украйна и прогонване на окупаторите от цялата й територия връща мира", предаде агенция УНИАН, цитирана от БТА.

Украинският президент заяви във видеообръщение, публикувано във Facebook, че е невъзможно да се споразумеят за съвместно съществуване с Владимир Путин, Украйна ще води диалог с друг руски президент.

Президентът каза, че днес е провел заседание на Щаба на Върховния главнокомандващ и че току-що е приключило заседание на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна.

По-специално Зеленски каза, че са взети следните решения:

„Първо, само пътят на укрепване на Украйна и прогонване на окупаторите от цялата ни територия връща мира. Ние ще вървим по този път“, подчерта Зеленски.

"Второ, Украйна беше и остава лидер в преговорните усилия. Нашата държава винаги е предлагала на Русия да се споразумеят за съвместно съществуване на равни начала и остава лидер в преговорните усилия. Нашата държава винаги е предлагала на Русия да се съгласи за съвместно съществуване при равни, честни, достойни и справедливи условия. Очевидно е, че това е невъзможно с този руски президент", каза Зеленски.

По думите на украинският лидер, руският президент Владимир Путин „не знае какво е достойнство и честност“.

„Затова ние сме готови за диалог с Русия вече с друг руски президент“, подчерта Зеленски.

 

КОМЕНТАРИ

Българин02:24 - 07.10.2022
Смърт на Зеленски! Искрено му я пожелавам в най-скоро време!
Кур Доколенко07:24 - 04.10.2022
С този глупак Зеленски никой няма да преговаря, а като го хванат веднага трябва да го разстрелят на място. Украйна я чака безусловна капитулация и цялостна териториална подялба. Украйна е измислена и изкуствена д-ва плод на безумните съветски експерименти от ХХ в.
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK