Отпускат още средства за лечение на COVID - 19

Снимка: Infomreja.bg

С одобряването на допълнителни разходи се обезпечава финансово договор за доставка на лекарствения продукт Molnupiravir

Правителството прие Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2022 г. в размер на 23 049 840 лв. за осигуряване на лекарствени продукти за лечение на COVID-19. С одобряването на допълнителни разходи се обезпечава финансово договор за доставка на лекарствения продукт Molnupiravir.

Molnupiravir е противовирусно лекарство, предназначено за нехоспитализирани възрастни пациенти с лек до умерен COVID-19 и поне един рисков фактор, свързан с прогресия до тежък COVID-19. Лекарственият продукт е за перорална терапия за амбулаторна употреба и ще се предлага в опаковка за петдневен курс на лечение.

По този начин ще бъде гарантиран достъпът на българските граждани до лекарствения продукт Molnupiravir за лечение на COVID-19.

Очакваните резултати от приемането на постановлението са свързани с осигуряване на достъп на българските граждани до лекарствени продукти за лечение на COVID-19, както до края на настоящата, така и за следващата календарна година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK