Йорданова: Имаме главен прокурор, който най-арогантно отказва да се отчита пред НС

Снимка: Infomreja.bg

"Имаме неработеща съдебна система"

"Имаме неработеща съдебна система, главен прокурор, който най-арогантно отказва да се отчита пред Народното събрание и да дава информация по истински важните теми за деня и дела. Имаме липса на качествено разследване и имаме нужда от съдействието на антикорупционни неправителствени организации, които да дават светлина върху най-тъмните нюанси и казуси, да осветляват там, където корупцията иска да се скрие". Това заяви правосъдният министър в оставка Надежда Йорданова на представянето на мониторингов доклад на Антикорупционния фонд.

"И през 2021 година реалната картина на корупцията по високите етажи на властта остава скрита. Скромните седем месеца, които прекарахме в изпълнителната власт, ни доказаха, че не можем да се борим срещу корупцията и да реформираме корумпирани институции, разчитайки на тези институции," каза още тя.

За липсата на напредък в борбата с корупцията, при представянето на доклада, говори и началникът на кабинета на премиера в оставка Кирил Петков - Лена Бориславова, съобщава БНР.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK