Апелативният прокурор Владимир Чавдаров ще е представител на обвинителите в следващия ВСС

Снимка: БГНЕС

С този избор приключи попълването на 11-членната професионална квота в Съвета

Апелативният прокурор на Варна Владимир Чавдаров ще е четвъртият представител на прокурорите в следващия Висш съдебен съвет.

С този избор приключи попълването на 11-членната професионална квота в Съвета, съобщава БНР. 

Чавдаров беше избран на балотаж. Той е поредният административен ръководител, когото предпочетоха магистратите.

На първи тур най- много гласове вчера получиха заместничката на главния прокурор - Красимира Филипова и  Владимир Николов -  окръжен прокурор на Плевен и председател на Асоциацията на прокурорите.  Добринка Калчева – прокурор в Апелативната прокуратура в Пловдив е единственият редови магистрат.

Точно преди две седмици своя избор - отново на два тура, направиха и съдиите. И те предпочетоха административни или заместник административни ръководители. Това са Мария Терзийска - заместник-председател на Варненския окръжен съд, Явор Колев - председател на Административния съд в Пловдив, Миглена Тянкова - председател на Окръжния съд - Хасково, Васил Петков - председател на Окръжения съд - Ямбол, Даниела Александрова - заместник-председател на Софийския районен съд и Младен Димитров - председател на Районния съд във Велико Търново.

Първият професионален член в следващия ВСС изпратиха следователите -  Петко Петков от Националната следствена служба и председател на Камарата на следователите.

Изборите в съдебната система приключиха , но изборът на Парламентът още не е започнал. Все по-вероятно изглежда 47-то Народно събрание да не успее да избере своята 11 - членна квота и на 3 октомври да имаме непопълнен състав на следващия ВСС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK