Втори мандат успешен! Денков върна "пълната" папка на Радев

Снимка: Президентство

Очаква се скоро да бъде издаден указа за гласуване в НС

Папка приета, папка върната – с изпълнен мандат.

От втория опит за съставяне на правителство, България ще има такова с любезното съдействие на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Дали „коалиция“, „експертно правителство“, или „правителство на компромиса“ няма значение как ще бъде наречено, то ще съществува поне 18 месеца на ротационен принцип.

Първите 9 премиер ще бъде академик Николай Денков. След това го сменя Мария Габриел, която през 9-е месеца ще бъде външен министър.

Г-н Президент в изпълнение на указа, връщам проект за структура, състав на Министерския съвет. Това, което очакваме, е да издадете указ да бъде гласуван в народното събрание, да събере мнозинство и след това гладко да направим прехвърляне на властта, така, както изисква Конституцията. Мисля, че всички имаме нужда от овладяване на ситуацията, за да знаят хората, че кабинетът, НС и президентската институция работят заедно за да може да се развива държавата, каза Денков пред Радев, връщайки му тъмно синята папка.

България има нужда от институции и политици, които реално да работят за сигурност, справедливост и срещу корупцията. Така, както очакват всички почтени български граждани. Които (политици – б.р.) да укрепват страната и да работят за задълбочаване на европейската интеграция.

Възможно най-скоро ще издам указ, за да може в НС да бъде гласувано по съвест от народните представители, съставът, каза Радев, заявявайки, че ще използва повода да се обърне към политиците.

Необходимият брой гласове за съставянето на кабинет е на 121 депутати. Ако с пълно мнозинство бъде гласуван кабинетът от депутатите от първите две политически сили, то те имат мнозинство от 138 души.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK