Атанасов: Радев и Гешев са гръб в гръб срещу редовен кабинет

Снимка: Infomreja.bg

По думите му президентът няма отношение към обществения ред и сигурност

Услади се на президентската кохорта властта. Президентът ни даде вторият мандат все едно щеше да ни набие. Това заяви съпредседателят на ПП/ДБ Атанас Атанасов пред БиТиВи.

По думите му президентът няма отношение към обществения ред и сигурност и касателство да назначава шефовете на служби. България е в тежка политическа криза, в която парламентарната република буксува и е наложително да има редовно правителство, посочи Атанасов, който е сигурен, че ще има редовно правителство с втория мандат, подкрепен от ГЕРБ/СДС.

"Ние не сме пералня машина, за да перем, когото и да било", отсече Атанасов. Той увери, че още днес акад. Денков ще предприеме действия, за да може отново ПП/ДБ да седнат на масата на преговорите с ГЕРБ/СДС. Всичко ще бъде обсъждано на масата на преговорите между двете коалиции.

Трябва да се търсят политически неутралните лица в един експертен кабинет, настоя Атанасов. Той смята, че вторият мандат няма да се провали и кабинет ще бъде съставен. Атанасов очаква още утре Денков да представи нови хора в проектокабинета на ПП/ДБ.

За поискания имунитет на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, Атанасов го определи целенасочена атака за натиск върху самия Борисов. "Ако Борисов нямаше имунитет, още вчера щяха да го арестуват. Това високо напрежение, което се създаде, сега в един момент Гешев и Радев са гръб в гръб и работят да няма редовно правителство", коментира Атанасов.

Той смята, че президентът има за цел служебната власт да продължи до местните избори, дори и с цел някои от служебните министри да бъдат издигнати за кандидат за кметове. Който в България е станал президент, всеки е тръгнал да създава политически проекти, но е катастрофирал, каза Атанасов за слуховете, че държавният глава може да направи политически проект, след като приключи вторият му мандат.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK