Рашков заплаши народен представител с искова молба

Снимка: БГНЕС

Той не е давал политически указания на полицаи да правят едно или друго

Не само МВР, а и прокуратурата, но и разузнавателните служби са мълчали дълго време и не са вземали отношение за корупционни действия, каза Рашков в отговор на въпрос на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ по време на заседанието на парламентарната комисия. Вътрешният министър отказа да разяснява както представлява законът, но темата стана поле за втори сблъсък между вътрешния министър и лидера на ДПС.

Защо трябва някои друг да ни размахва пръст за това какво сме направили, недоумява Рашков. За мен, а и за всички български граждани е унизително, когато органите на реда не си вършат работата, каза Рашков. Той изтъкна и че ако служители на МВР са нарушавали правата на гражданите, за това трябва да се уведоми прокуратурата.

Рашков посочи и абревиатурата на ДПС - Движение за права и свободи - "че защитават правата и свободите на хората, а като такива трябва да следят за нередностите".

Рашков не е давал политически указания на полицаи да правят едно или друго. Ако се продължава с клеветническите твърдения, министърът на вътрешните работи е готов да подаде искова молба спрямо Мустафа Карадайъ.

Преди това според и повишен градус на разговори имаше между Рашков и Карадайъ и по повод работата на МВР в предизборната кампания, включително и за реформите, които се предвиждат в структурите.

Ако партиите помагали на МВР, нямало да има купен вот, беше мнението на Бойко Рашков.

Няма никакво съмнение, че има купен вот в страната, като има и присъди за това. МВР не е виновно за купения вот, посочи министърът.

 

Ако МВР имало за партньор всяка една партия, най-вероятно нямало да има купен вот въобще. Другото голямо признание за купения вот е самото инкриминиране на деянието купен вот в НК. Онези, които изразяват отрицателно мнение, искат да продължат да извършат нарушения на Наказателния кодекс. Вероятно някъде и служители на МВР са допуснали грешка, посочи обаче Рашков.

"Действително има купен вот, действително се дават пари, но да се каже тези пари откъде са", настоя Рашков.

Той иска да обещае, че може да изкорени на 100% купения вот и изборните нарушения, но не може да даде такава утопия. "Вие какво искате, да оставите МВР без работа ли? Недейте, няма да са съгласни с вас служителите", отсече Бойко Рашков. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK