Все повече хора предпочитат ръчно изработени сувенири

Снимка: БГНЕС

На голям интерес се радват картичките, изработени от дърво

Изобилие от ръчно изработени произведения може да се открият на Базар на изкуствата в Градската градина в София.

Тук например има картички, изработени от дърво - дъб, като на гърба им може всеки да напише своите лични пожелания за конкретен повод. "Лазерно са гравирани картичките, а на гръбчето всеки с каквото прецени може да надпише – с обикновен химикал, молив, писалка. Картички с послание, персонализирани за конкретния повод, за конкретния човек", разказа Рени, която е част от екипа на компанията, които ги изработва. Тя наблюдава все по-голям интерес към дървените картички. „Това е много интересен продукт, и той може да бъде запазен за по-дълго време. Хората си я запазват, поставят си я на стойка и си я поставят да си я гледат всеки ден, да ги радва и да ги усмихва”, споделя Рени.

„Идеята на Базар на изкуствата е лично авторите да представят своето творчество и да намерят своята публика, и да съживим града с едни цветни, приятни събития”, каза Вера Костова – организатор на Базара, който се провежда в градината пред Народния театър този и следващия уикенд.

Инициативата предлага голямо изобилие от ръчно изработени произведения. „Бижута от различни материали, аксесоари, дрехи, дървени картички, други най-различни картички”, бе сред това, което изброи Вера Костова.

Според нея ръчно изработените продукти се радват винаги на огромен интерес от публиката. „Имаме редовни фенове, които ни следват, нови на различните места, на които отиваме, така че радваме се на интереса на публиката”, доволна е Костова. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK