Мирослав Иванов: Натискът от опозицията беше изключително тежък

Снимка: БГНЕС

"Първи сред равните е тежка корона", изтъкна той

"Има леко разочарование за нас, защото имахме желание да свършим работа. Натискът от опозицията беше изключително тежък през последните 8 месеца". Toва заяви в специално интервю за БиТиВи след края на работата на 47-то Народно събрание временно изпълняващият длъжността председател на парламента Мирослав Иванов.

За ПП било много сериозно предизвикателство да влязат в парламента, като всички победи и загуби преживели емоционално. С известно облекчение "Продължаваме промяната" отиват отново на избори, защото натискът върху тях бил много голям, като работили и почти без почивка - през събота и неделя.

"Първи сред равните е тежка корона", изтъкна Мирослав Иванов и добави, че случаите на бой в парламента показват колко е бил силен натискът на опозицията в парламента. Почти ежедневно е имало елементи на обида.

Мирослав Иванов се надявал на повече депутати да подкрепят програмата на "Продължаваме промяната" за съставяне на правителство. Записът на ДБ не е причината, а повод ИТН да излязат от преговорите за кабинет. Това е един политически анализ, който се прави във всяка една парламентарна група, каза той.

ПП изпитват уважение към президента Румен Радев, но Мирослав Иванов усеща промяна в отношението на държавния глава към властта в оставка. За него е необяснимо, че президентът непрекъснато критикувал ПП и Народното събрание. "Господин Радев нито веднъж не каза благодаря на правителството и си позволяваше да излиза пред медиите и да казва какво е добре за България и каква позиция да заеме. Държавният глава се опита да заеме функции, които не са му по Конституция", коментира Иванов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK