Променлива облачност днес

Снимка: Infomreja.bg

Хладно време

Днес облачността ще е променлива, в сутрешните часове в крайните югоизточни райони все още с превалявания. Ще духа умерен, по поречието на Дунав и в западната част на Горнотракийската низина временно силен запад-северозападен вятър, с който ще нахлува студен въздух. Хладно време с преобладаващи максимални температури между 10° и 15°, в София около 10°.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна. Само на отделни места, главно в Родопите, ще превали. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 2°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Сутринта на места в южните райони все още ще превалява дъжд. Ще духа умерен, в северните райони – временно силен запад-северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 11-14°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане през деня ще се задържи почти без промяна - малко по-високо от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 45 мин. и залязва в 20 ч. и 09 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 24 мин. Луната изгрява в 8 ч. и 29 мин. и залязва в 23 ч. и 33 мин. Фаза: три дни след новолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK