Време за рестарт: да подготвим кожата си за началото на новия сезон

Вижте кои са най-добрите продукти за интензивна хидратация и дълбоко подхранване в края на лятото

Най-после, мечтаната ваканция! Сега е моментът да отделим малко време за почивка и да се погрижим за себе си. Летните емоции са на максимум, но трябва да признаем, че горещото слънце може да бъде изтощително, както за тялото, така и за кожата. Докато се наслаждаваме на страхотния си летен тен, кожата ни е подложена на истинско изпитание – дълги часове под вредното влияние на UV лъчите, което би могло да доведе до дехидратация и поява на първи признаци на стареене.

Затова skincare специалистите препоръчват да не чакаме края на лятото, за да рестартираме грижата за кожата си, а да обърнем внимание на рехидратацията и подхранването дори по време на ваканцията. Ето кои козметични продукти да включим в своята бюти рутина преди началото на новия сезон:

Течният хидратант – SOS за суха кожа
Силните слънчеви лъчи и вредните влияния на околната среда могат да доведат до неочаквана дехидратация и дискомфорт на кожата. Течните хидратанти имат способността да окажат първа помощ на силно дехидратираната кожа, тъй като са обогатени с жизненоважни аминокиселини, алое вера, хиалуронова киселина и натурални екстракти.

Изберете течен хидратант за ежедневна употреба и го нанасяйте 3 пъти дневно върху почистена кожа в първите дни, за да осигурите на лицето си бустерна доза от необходимите подхранващи вещества. Течният хидратант бързо ще успокои кожата и ще намали следите от стрес и зачервявания. Премиум колекцията Hydra Zen от Lancôme има точният продукт за дълбока рехидратация – Hydra Zen Anti-Stress Glow Liquid Moisturizer.

Възстановяване и защита – със серум за дълбоко овлажняване
Една стъпка от skincare рутината, която трябва да се превърне в закон. Серумът за лице успява да проникне до дълбоките слоеве на епидермиса и запечатва влагата в тях, а тази невидима грижа е незаменима в борбата срещу бръчките и раздразненията. Летният сезон е изключително динамичен; активният начин на живот и честите пътувания са предпоставка за недостатъчна грижа за кожата на лицето, което може да доведе до поява на възпаления и дори акне.

Източник на изображението : Freepik.com

Ежедневното нанасяне на серум за лице осигурява необходимата защита и укрепване на кожната бариера. Концентрираната формула на Lancôme Advanced Génifique Sensitive Dual Concentrate е разработена специално за твърде суха кожа и е обогатена с витамин Е, ферулова киселина, антиоксиданти и пробитични фракции – всичко нужно за един истински рестарт на свежестта.

Да обърнем внимание на чувствителната зона около очите
Няма по-добър начин за рефреш от озаряване на погледа. Нека да премахнем издайническите следи от умора и стрес като се погрижим за нежната кожа в зоната на околоочния контур. С помощта на концетрата Advanced Génifique Light Pearl от Lancôme можем да върнем блясъка в очите, както и да подхраним и стимулираме растежа на миглите. Модерната формула за околоочен контур има мултифункционално действие – финият апликатор нежно масажира кожата и видимо намалява зачервяванията, торбичките и тъмните кръгове.

Дълбокохидратиращият крем за лице е в основата на здравата кожа
Безспорно най-ефективното средство за овлажняване и подхранване на кожата след излагане на слънце е правилно подбраната комбинация от дневен и нощен дълбокохидратиращ крем за лице.

Сега е моментът да подарим на кожата си премиум грижа за интензивна хидратация. Няма как да сгрешим със серията Lancôme Hydra Zen – комбинацията от дневния крем Hydra Zen Anti-Stress Rich Cream и нощния Hydra Zen Nuit Neurocalm™ е бестселър на световната козметична марка. Дневният крем за лице е обогатен с ударна доза хиалуронова киселина и ефективно намалява следите от стрес. Нощният крем е разработен за дълготрайно действие по време на сън и работи ефективно срещу появата на бръчки и несъвършенства.

Гел маските – хитът на 2022 в грижата за кожата
Не пропускайте да поглезите кожата си с популярната напоследък гел маска за лице. Предимствата на този тип маски е, че леката консистенция на гела охлажда и успокоява без да запушва порите на лицето – продуктът е идеален за лятната skincare рутина и все повече козметични специалисти започват да включват гел маските при своите процедури.

Гел маската Lancôme Hydra Zen изненадва приятно с изключителното усещане за комфорт, както и с противовъзпалителните си свойства, благодарение на натуралните съставки като розова вода и мед.

Да подхраним 100% от кожата си с ежедневна терапия за тяло
Кожата на тялото също има нужда от допълнителна хидратация след продължително излагане на слънце – можем да ѝ я осигурим чрез Nutrix Royale Body Cream – терапия за цялото тяло, която е лесна, удобна и бърза за нанасяне. Въздушната формула на крема е разработена за суха кожа; попива бързо и успокоява мигновено. Единствената следа, която остава по тялото, е разкошният аромат на Lancôme.

И не на последно място – гримът
Skincare специалистите препоръчват през горещите летни дни да заменим фон дьо тена с лек BB крем, който да осигури на лицето необходимата хидратация и защита. Колекцията Hydra Zen съдържа подходящ тониращ крем за дълбоко овлажняване, който стои върху кожата като фин воал и прикрива несъвършенствата по дискретен начин. Усещането за гола кожа и сияен тен ще ни помогне да се чувстваме красиви и естествени, а това е всичко, което ни е нужно, за да се насладим пълноценно на оставащите ни парченца лято.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK