Йордан Йовчев откри стрийт фитнес площадка в Благоевград

Снимки: Община Благоевград

Новата спортна площадка се намира в кв. „Грамада“

С тържествен водосвет, отслужен от отец Георги, бе открита новоизградена спортна площадка с фитнес уреди в кв. „Грамада“. По време на събитието кметът на Благоевград Илко Стоянов, най-популярният български гимнастик Йордан Йовчев и Александър Личев, директор на онлайн платформата 8888.bg символично прерязаха лентата на съоръжението.

„В днешните тежки времена е удовлетворение да се открие нещо ново, да намериш партньори и приятели, каквито открихме в лицето на компанията 8888.бг, защото цялата инвестиция е от тяхна страна, а Община Благоевград предостави терена. Удоволствие е, че заедно днес тук с нас е и един истински шампион като Йордан Йовчев, който с присъствието си ни вдъхновява, защото освен материалното, ние трябва да имаме и дух. Тази площадка е на всички благоевградчани, а ние изключително много разчитаме на хората, които живеят в района да се грижат за нея, разбира се Община Благоевград също ще полага необходимите усилия“, каза кметът Илко Стоянов.

Гостите на церемонията бяха поздравени и от Александър Личев.

„Благодаря на кмета Стоянов, защото Община Благоевград предостави терена, но ви уверявам, че това е наистина много. Опитваме се да правим подобни неща и в други общини, но е много трудно, ако нямаш разбиране от отсрещната страна. Може би от тази спортна площадка пътя си ще поеме някой нов талант, който ще върви по стъпките на Йордан Йовчев“, каза в част от приветствието си Александър Личев.

Йордан Йовчев подчерта, че е от изключителна важност спортът да се практикува още от ранна детска възраст.

„Идеята да се облагородят междублоковите пространства, а хората да разполагат с модерна стрийт фитнес площадка е чудесна. Надявам се да мотивираме все по-млади хора да се занимават с масов и елитен спорт“, каза световноизвестният гимнастик.

В тържеството взеха участие деца от ЦЛТРДБ – Благоевград, както и малчугани от ДГ „Синчец“.

Новооткритата стрийт фитнес площадка, която се намира в ж.к. Орбита, кв. „Грамада“, отговаря на всички изисквания за безопасност, съчетава голяма разновидност от фитнес уреди, включително и такива за хора в неравностойно положение. Тя е на открито и е със свободен достъп за всеки, който желае да спортува за здраве, професионално или за поддържане на добра физическа форма.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK