Условна присъда за полицай, заплашил с убийство бившата си съпруга

Снимка: Infomreja.bg

Районен съд – Перник, му наложи наказание от четири месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок

Съдът призна за виновен подсъдимия Б.Б. (на 50 години), обвинен от Районна прокуратура – Перник, за извършено от него престъпление по чл. 144, ал. 3, пр. 1, пр. 2, вр. чл. 142, ал. 2, т. 6, вр. чл. 144, ал. 1 от НК.

Той е бил предаден на съд с обвинителен акт за закана с убийство, което деяние е било извършено от лице от състава на Министерството на вътрешните работи.

Към м. декември 2019 г. Б.Б. заемал длъжността полицейски инспектор в районно управление на Столичната дирекция на вътрешните работи към МВР.

Гражданският брак с бившата му съпруга К.Б. бил прекратен през 2019 г., като двамата били във фактическа раздяла отпреди 10 години. Въпреки това, както и по време на целия им брак, мъжът продължил да проявява вербална агресия спрямо нея.

Пострадалата била подложена на системно психическо насилие от подсъдимия, изразяващо се в постоянни скандали и използване на обидни квалификации по отношение на личността й. Той често изпадал в пристъпи на ярост, без да е бил провокиран за това, демонстрирал заплашителното си поведение към нея с използване на оръжие.

На 30.12.2019 г. Б.Б. многократно звънял на телефона на бившата си съпруга, искайки от нея обяснения за държанието й, обиждал я, използвайки вулгарен и нецензурен език. Впоследствие проникнал в двора на обитавания от нея имот, агресивно звънял на входната врата, удрял по нея с ритници и юмруци, викал. Заканил се с убийство на К.Б., което възбудило основателен страх за осъществяването му у пострадалата.

Изплашена от случващото се, жената подала сигнал на телефон за спешни случаи 112. Действието й предизвикало още по-голяма агресия у подсъдимия, който нанесъл изключително силен удар по вратата, в резултат на което тя се счупила. Непосредствено след това той бързо напуснал местопроизшествието.

След този инцидент К.Б. и нейните близки живеели в постоянен страх. Стресът се отразил неблагоприятно на здравословното състояние и психическото здраве на жената и сина й.

Делото срещу Б.Б., който понастоящем е отстранен от длъжност в системата на МВР, завърши на първа съдебна инстанция с осъдителна присъда спрямо него.

Районен съд – Перник, му наложи наказание от четири месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок.

Осъдителната присъда може да бъде обжалвана и протестирана пред въззивната съдебна инстанция в законоустановения срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK