Никола Минчев: ПП сериозно обмисля обединение с ДБ

Снимка: БГНЕС

То ще е реформаторско, демократично, прозападно

"Сериозно се обмисля обединение с "Демократична България", потвърди пред БНТ Никола Минчев от "Продължаваме промяната". Националният съвет на ПП е дал мандат за разговори и за местните, и за предстоящите парламентарни избори, заяви Никола Минчев.

Той окачестви евентуално обединение между "Демократична България" и "Продължаваме промяната" като реформаторско, демократично, прозападно, в което ще вземат участие и граждански организации. "Не може да го характеризираме като чадър, това е една платформа", обяви Никола Минчев.

Той  смята, че няма спад на доверието към "Продължаваме промяната".

"Ще направим всичко възможно да има редовно правителство в следващото Народно събрание, но не на всяка цена бихме влезли в правителство", заяви Никола Минчев.

Той уточни, че от "Продължаваме промяната" не са готови на безпринципни компромиси.

"Най-доброто, което може да се случи за гражданите на Република Северна Македония с българско самосъзнание, е европейският път и това ще защити правата им", допълни Никола Минчев.

По думите му това, че българската държава е предоставяла оръжие на трети страни не директно на Украйна, е било ясно още преди статията в "Ди Велт".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK