Собственикът на "Беса транс" бил регистриран като втори водач

Снимка: БГНЕС

В София и в Скопие се води паралелно разследване на инцидента

В единия туристически автобус се е движел собственикът на фирмата "Беса Транс". Той е бил регистриран като втори водач. Това стана ясно от думите на журналиста от РС Македония Йовица Пауновски пред БиТиВи.

Припомняме, на 23 ноември 2021 г. на АМ "Струма" автобус с македонски туристи катастрофира тежко. След удара във возилото е избухнал пожар, при който загинаха 45 души, от тях - 12 деца. Седем души успяха да се спасят, те бяха лекувани в института за спешна медицинска помощ в София "Н. Пирогов". Автобусът е част от екскурзионен тур до Истанбул. Другите два буса на македонската фирма се прибират благополучно.

Преди дни Министерството на транспорта на Северна Македония отне лиценза на "Беса транс" поради нарушения в работата на компанията. Катастрофиралият автобус не е имал разрешително за международен транспорт, а дежурните митничари не са го проверили, защото "системата е работила бавно".

В София и в Скопие се води паралелно разследване на инцидента, уточни Пауновски. По думите му все още се търси какво е предизвикало експлозията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK