Три тежки катастрофи в Монтанско и един загинал

Снимка: Infomreja.bg

Един от пострадалите в е тежко състояние

Водач на лек автомобил е починал на място след удар в железен стълб за улично осветление в Лом. 

На 29 януари около 12,20 ч.на ул. "Пристанищна" в крайдунавския град 62-годишен водач от същия град при управление на лек автомобил „Опел Астра“, движейки се от ж.п. гарата към общинския пазар, изгубил управление и излязъл вляво от пътното платно, като се блъснал в железен стълб за улично осветление.

При ПТП-то са причинени материални щети по лекия автомобил и стълба, а водачът е починал на място. По първоначални данни от екипа на ЦСМП Лом, водачът е получил инфаркт.

Тялото на шофьора е транспортирано за аутопсия.

Водач на лек автомобил е настанен в МБАЛ Монтана със средна телесна повреда след удар с друг лек автомобил в монтанското село Лехчево.

Отново на 29-и януари в 10,50 ч. на ул. "Георги Димитров" в село Лехчево, общ. Бойчиновци, 24-годишен местен водач на лек автомобил "Фолксваген Голф" с монтанска регистрация в района на нерегулирано кръстовище с ул. "Гео Милев" не пропуснал идващия от дясно лек автомобил "Пежо 306" с монтанска регистрация, управляван от 82-годишен местен жител. Водачът на фолксвагена предприел спасителна маневра, като навлязъл в насрещната пътна лента, където се двата автомобила се блъснали челно.

При реализираното ПТП на възрастния водач на пежото е причинена средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на лявата тазобедрена кост.

Пострадалият е настанен за лечение в МБАЛ Монтана, без опасност за живота. Пробите на водачите за алкохол и наркотични вещества са отрицателни.

Двама водачи на леки автомобили са настанени в тежко състояние в МБАЛ Монтана със средни телесни повреди, след ПТП в района на монтанското село Студено буче. 

На 27-и около 13,40 ч. в землището на с. Студено буче, общ. Монтана, е реализирано ПТП между лек автомобил "Фолксваген Голф" с врачанска регистрация, управляван от 75-годишен водач от обл. Враца и лек автомобил "Фолксваген Пасат" с монтанска регистрация, управляван от 62-годишен водач от село Д-р Йосифово. При извършения на местопроизшествието оглед е установено, че водачът на лекия автомобил „Фолксваген Голф“ навлязъл частично в платното за насрещно движение, при което ударил насрещно движещия се "Фолксваген Пасат". При  настъпилото ПТП на водача на врачанския автомобил е причинена средна телесна повреда, изразяваща се в комоцио и травма в областта на главата, а другият водач получил фрактура на лявото бедро и политравма.

Пострадалите са настанени в МБАЛ Монтана в тежко състояние, без опасност за живота.

Двата леки автомобила са намерени на мястото на ПТП-то от двете страни на пътното платно, успоредно един срещу друг, на разстояние от около 7 метра.

По случая е образувано досъдебно производство в РУ Монтана, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK