Ученици и преподаватели в Първо ОУ - Гоце Делчев, се завърнаха от Италия

Снимки: Първо ОУ, Гоце Делчев

Те участваха в работа по проект на програма Еразъм +

Първо основно училище “Св. св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев е координатор на проект “Open to the future” на програма Еразъм +. Затова ученици и преподаватели от училището участваха в проектно базирани дейности в дигитална среда на тема: “Нашето общо бъдеще. Зелена планета“, които се проведоха в Итри, Италия. Другите участници в мобилността бяха от Португалия, Румъния, Гърция и Италия.

Приоритетите на проекта са образование на бъдещето чрез споделяне на иновативни практики и развитие на дигитални компетентности и езикови умения на учениците. Участниците в първата мобилност по проекта се включиха в уроци по английски език, дейности по проектно базирано обучение на екологични теми, запознаха се и споделиха разнообразни материали, методи и инструменти за развитие на образование “Отворено към бъдещето“.

Училището домакин бе организирало туристическа разходка из забележителностите на Рим, Неапол, Итри и Апиа Антика – най-важния древноримски път.

Дейностите по “Open to the future” продължават с предстоящите работни срещи в Букурещ, Риу Тинту, Солун и Гоце Делчев, свързани с кодиране, STEAM, роботика и 3D принтиране.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK