Криминалисти от Търговище разкриха три оранжерии за канабис в поповско село

Снимка: ОДМВР, Търговище

Иззети са близо 600 саксии с 27 кг канабис и 2 кг суха тревиста маса

Три високотехнологични оранжерии, изградени във вътрешността на бивш стопански двор в с. Долец в община Попово са установили  служители на Областната дирекция при извършено от тях около 11,30 ч на 15 септември претърсване в постройката, стопанисвана от 44-годишна жена от град Попово. Там криминалистите са открили 589 саксии с отглеждани в тях растения с общо тегло 27 кг зелена тревиста маса, която при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис. Оранжериите са били разположени в хале, разделено на 3 части. Растенията в тях са се намирали в приблизително еднаква фаза на развитие.

При последвали на същия ден процесуално-следствени действия в дома на същата жена в град Попово е намерен пакет със суха тревиста маса с тегло 2 кг, която при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис. В избено помещение към жилището е намерена оборудвана лаборатория без растения в нея.

Зелената и сухата тревиста маса, както и високотехнологичното оборудване, са иззети по надлежния ред.

44-годишната жена е задържана в РУ-Попово, на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354в, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Работата по документиране на случая продължава и се осъществява под ръководството на прокурор от Районна прокуратура Търговище.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g