34-годишен превърна апартамента си в наркооранжерия

Снимка: МВР

Помещението било оборудвано с необходимите за целта електрическа инсталация, осветление и вентилация

Продължава активната работа на криминалистите от РУ-Пазарджик по противодействие на нелегалното производство и разпространение на наркотични вещества.

Снощи екипи от сектор „Криминална полиция” при управлението в областния град извършили претърсване н апартамент, обитаван от 34-годишен пазарджиклия, съобщават от полицията. Вътре мъжът обособил неголяма оранжерия за отглеждане на канабис. Помещението било оборудвано с необходимите за целта електрическа инсталация, осветление, вентилация и системи за контрол на влажността и температурата. Органите на реда открили 20 растения с височина от около 140 см. всяко.

В съседна стая е намерена и суха листна маса от глави и съцветия, като след направени полеви наркотестове всички растения и изсушена маса реагирали положително на марихуана. Иззети са общо 4,105 килограма суха и 2,914 килограма зелена листна маса от отглежданите растения.

Мъжът е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик. Продължава работата по документиране на извършваната от него престъпна дейност. Образувани са две досъдебни производства под надзора на прокуратурата в Пазарджик.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK