ГЕРБ в готовност за сътрудничество с всички партии

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Настояват за закон за 100% диверсификация от "Газпром"

ГЕРБ е в готовност за сътрудничество с всички партии, независимо дали партията е първа или втора политическа сила след извънредния вот. Това обяви днес лидерът на партията Бойко Борисов, съобщи БНР. От партията настояват за закон за 100% диверсификация от "Газпром".

От партията са убедени, че България е изправена пред недостиг на природен газ, но в същото време губи 7 милиарда лева годишно заради договори с руски компании и затова настоява за законодателни решения:

"Закон за 100% диверсификация от "Газпром". Първи закон в новото Народно събрание. И без, и с правителство - без значение. 100% диверсификация от "Газпром". Как става - дори ще им кажа - още сега служебното правителство, ако не искат, защото не им се бъркаме в работата - търг, дългосрочен за доставки над 10 години на втечнен газ".

Борисов се обяви още за таван на цената на горивата, продължаваща модернизация на военновъздушните сили, диверсификация на ядреното гориво, поевтиняване на тока и продължаваща съдебна реформа.

Според лидера на ГЕРБ партията ще има минимум 59 депутати в следващия парламент и ще бъде или първа, или втора политическа сила. Затова е готова да подаде ръка на всички, които подкрепят исканията им:

"Иначе може да ги тричаме? Няма нещо, в което те да са успели. Няма. Всичко е забатачено. Ако с Турция искат да им обясня как става, с Гърция как става и т.н. - да ме наемат - ще им кажа". /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK