ОИК "се поправи", кметът на Ракитово остава на поста си

Снимка: Уикипедия

Преди малко завърши поредното заседание на Общинската избирателна комисия

ОИК промени и отмени първоначалното си решение за отстраняването на кмета Холянов.

"Община Ракитово, може би, за пръв път показа непоклатима гражданска позиция. Благодарение на протеста в моя защита, на инициираната от гражданите подписка, стана ясно, че лични вражди и своеволия в нашата община повече няма да бъдат толерирани.", коментира Георги Холянов, който отново благодари за подкрепата.

Преди малко завърши поредното заседание на Общинската избирателна комисия (ОИК) по казуса с прекратяването на неговите правомощия като кмет на община Ракитово.

След като ЦИК изказа становище в свое писмо, че при приетото първоначално решение за прекратяване на пълномощията на Холянов, ОИК Ракитово е допуснала грешка като не е спазила законовите разпоредби, а именно, че при приемане на документи, касаещи предсрочното прекратяване пълномощията на кмет или общински съветник, следва решенията да се вземат с мнозинство 2/3 от присъстващите съгласно разпоредбите на чл.85, ал.4 от ИК , вследствие на което решението е следвало да бъде отхвърлено.

ОИК отмени своето първоначално решение и отхвърли сигнала на Димитър Делиев срещу Георги Холянов, който ще продължи да изпълнява своите работни ангажименти, така както досега, съобщават от Общината.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK