СК „Дарис" - Кюстендил, с поредно участие в състезание на Световната карате федерация

Снимка: СК "Дарис"

Това е последното състезание за клуба за 2021г.

СК „Дарис" - Кюстендил, с поредно участие в състезание от календара на Световната карате федерация. От 09/12 - 12.2021г, във Венеция, Италия ще се проведе Световна Младежка Лига по Олимпийско карате. От СК „Дарис" ще участват - Александър Стефанов- 68кг.- младежи, Християн Василев- 57кг.- старша възраст и Габриела Церянова- +47кг.- до 14г., водени от треньора в клуба, Борислав Иванов. Това е последното състезание за клуба за 2021г.

"Успешна година изпращаме, с много шампиони и национални състезатели, които постигнаха и не малко успехи. Тодор Настев достигна до 1/8 финал на Световното първенство за мъже, също така спечели и бронзов медал на балканското първенство за мъже до 21 г. Завърши под №3 в Световната ранглиста за младежи, а в момента е номер 51 при мъжете в категория 60 кг.

Християн Василев спечели сребърен медал от балканското първенство, при старшата възраст в отборно кумите. Като успехи за Българска национална федерация по карате, това е най-успешната година, а олимпийското карате тази година е спорт №1 в България, след спечелената олимпийска титла на Ивет Горанова и бронзов медал спечелен от нея от Световното първенство, също така и спечеленото сребро от Европейското първенство за жени на Александра Стублева.

Сега всички очакваме и Ивет Горанова да стане спортист на България, след всички нейни резултати през тази година", заяви Борислав Иванов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK