Катастрофи помрачиха празничните дни в Югозапада

Снимка: Infomreja.bg

Един от водачите е с черепно - мозъчна травма

На 25 декември около 03:30 часа на път между Петрич и Сандански лек автомобил „Фолксваген Туаран“, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, на десен завой е излязъл вляво от пътя и се е преобърнал.

С фрактура на три ребра и контузия на бял дроб е пострадал водачът на автомобила.

Около 17:00 часа на 23 декември в Марикостиново товарен автомобил „Рено Премиум“ с 43-годишен водач от Благоевград, завивайки надясно от крайна лява лента по посока на движението, не пропуска лек автомобил „Фолксваген Голф“ и допуска ПТП.

С фрактура на раменна кост е пострадал 39-годишен пътник в лекия автомобил, който е транспортиран за лечение в болнично заведение в София.

Пробите за наличие на алкохол в издишания въздух на водачите са отрицателни.

На 27 декември около 13:10 часа на паркинг на автосервиз в Благоевград лек автомобил „Фолксваген Тигуан“ с 43-годишен водач от Благоевград при движение на заден ход е блъснал задния десен калник на паркиран лек автомобил „Опел Зафира“.

При инцидента няма пострадали хора.

Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на 43-годишния водач е отрицателна.

Същия ден около 12:25 часа на ул. „Ст. Стамболов“ в Сандански товарен автомобил „Фолксваген Кади“ с 33-годишен водач от Санданки не спазва необходимата дистанция от спиращ пред него лек автомобил „Опел Зафира“, в резултат на което го удря в задната част.

На следващия ден около 11:30 часа на ул. „Стара планина“ в Разлог лек автомобил „Алфа Ромео“ с 47-годишен водач от Разлог е блъснал лек автомобил „Опел Комбо“, който в този момент е извършвал обратен завой.

С черепно-мозъчна травма е пострадал 45-годишният водач на лекия автомобил „Опел Комбо“, който е транспортиран за лечение в болнично заведение в София.

Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на водача на лекия автомобил „Алфа Ромео“ е отрицателна.

Също този ден, но около 14:30 часа, на ул. „Димо Хаджидимов“ в Белица е станало ПТП, при което по време на движение на товарен автомобил „Ман“ с прикачено ремарке се е скъсало ухото на теглича на ремаркето, натоварено с около 20 куб. метра широколистна дървесина, в резултат на което ремаркето е тръгнало на заден ход и се е блъснало в къща на същата улица.

При инцидента няма пострадали хора. Нанесени са значителни материални щети по къщата.

Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух от 28-годишния водач на автомобила е отрицателна.

За случая е уведомена компетентната прокуратура. Образувано е досъдебно производство. Работата по установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с инцидента, продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK