Христо Иванов: Диалогът е задължителен. Нека опитаме да направим дълбоката реформа!

Снимка: „Да, България“

„Ние ще инициираме дебати с всички партии, заедно да дебатираме съдебната реформа“

Поздравявам ви, че заедно започваме да орем държавната нива. България е в криза. Това се доказва от факта, че повече от година нямаме пълноценно управление. Страната е изправена пред предизвикателства.

Това заяви Христо Иванов, който произнесе слово като съпредседател на ПП „Демократична България“ пред депутатите от новото 46-о Народно събрание.

Подготовката за задаващата се КОВИД вълна, планът за възстановяване, актуализация на бюджета като „бюджет на промяната“, реформа в здравеопазването, поглед към българите в чужбина, елиминиране на лобизма, фокус върху целите на развитие на ООН, опазване на климата и природното наследство, инвестиране в културата и образованието, отстояване на националния интерес в проблема с РС Македония, набеляза като част от мерките за развитие Иванов.

Според него кризата е породена от корупцията, с корени в тоталитарния режим, инкорпориран в „сарайския модел“, решението на този проблем е начин България да излезе от кризата.

„Партиите на промяната ще проличат по способността ни да работим заедно по решение на този проблем, който не е проблем на краденето, а обсебването на държавната власт. Корупцията ерозира суверенитета. Продължаваме да бъдем наблюдение на три европейски институции. Срещата на двама лидери с Ердоган е разклащане на суверенитета. Законът „Магинитски“ е доказателство, че държавността ни е зле. България изглежда като Парий. Ние трябва да намерим заедно сили да върнем републиката", подчерта Иванов.

Провеждането на лустрация, енергийният суверенитет, модернизация на армията, електронно управление, съдебната реформа, бяха основните точки, които постави пред депутатите той.

Христо Иванов коментира, че след вчерашния доклад на ЕК, Гешев трябва да си подаде оставката.

„Ние ще инициираме дебати с партиите – всички партии, заедно да дебатираме съдебната реформа. Не може да си затваряме очите за състояние на прокуратурата и специализираното правосъдие, за действията на КПКОМПИ. Ние ще говорим с всички, ние знаем за какво сме избрани и ще водим диалог без комплекси, защото вярваме, че всеки тук е патриот. Диалогът е предпоставка за разрешаване на проблемите. Диалогът е задължителен. Нека опитаме да направим дълбоката реформа!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK