Владимир Елезов: Ще гарантираме спокойствие за бизнеса в Благоевград

снимка: infomreja.bg

Нов модел на обслужване на гражданите в Общината, строг контрол върху работата на служителите и спазване на сроковете при обработване на преписките. Това са само част от предложенията на кандидат-кмета на Коалиция "ЕКИП" Владимир Елезов, които той представи на среща с бизнеса в Благоевград. С промените той гарантира да осигури спокойствието на инвеститорите и всички жители на областния център. 

Елезов призна, че ще заложи на приемствеността - ще продължи досегашните добри практики на работа в кметството, но ще бъде строг към ония звена, които не се справят. Основен приоритет в бъдещата му работа ще бъде да улесни работата на бизнеса в областния център. "В Общината няма да се влиза с бутилка уиски и шоколадови бонбони. Няма да позволя гражданите да се чувстват като неканени гости", зарече се кандидат-кметът на Коалиция "ЕКИП". "В последните години в града се откриват търговски вериги, които изнасят печалбата си извън страната. Не може да разчитаме само на това, защото така не се променя икономическия климат в нашия град. Предстои по чл. 19 от Закона за земите Общината да придобие 73 000 дка общинска земя. Затова ще настояваме кметът да има по-големи правомощия да се разпорежда с общинската собственост, за да се улесни работата на бизнеса и реализацията на инвестиционните намерения", обясни Елезов. Според него въвеждането на нов софтуер за работа в Общината, изнасяне на деловодството на едно гише, експресно обслужване на инвеститорите, редовни срещи с бизнеса са все неща, които ще имат положителен ефект за гражданите.

Кандидат-кметът пое ангажимент да довърши реконструкцията на бул. "Димитър Солунски", да сложи край на мъката за шофьорите на така нареченото "Причкапово кръстовище". "Във ВиК в последните години бяха инвестирани над 30 млн. лв. В същото време услугата, която предлага дружеството е лоша, а цената на водата е твърде висока. Свидетели сме на некомпетентно управление. Затова предлагаме водното дружество да стане общинска собственост", каза Елезов.

Той отново увери присъстващите на срещата, че всички точки, залегнали в предизборната програма на коалицията се добре обмислени, финансово обезпечени и напълно изпълними. "Ние няма да предлагаме гръмки лозунги и мегапроекти. Ще заложим само на поректи, които наистина могат да се осъществят", подкрепи кандидат-кмета и Рашко Динков, който е втори в листата за общински съветници на Коалиция "ЕКИП". Бизнесменът призна, че общината изостава в отношението си към бизнеса и следващото кметско ръководство ще трябва да наваксва.

"Вгледайте се в другите листи за общински съветници. Там ще откриете хора, които искат да станат съветници за четвърти или пети мандат от поредна партия или организация. Един общински съветник не бива да стои в местния парламент повече от три мандата. Това е максимумът, който той може да даде на хората с работата си. След това, ако иска да бъде полезен на обществото, може да намери хиляди други начини да го направи", категоричен бе Динков.

Коалиционният партньор на "ЕКИП" - хотелиерът Румен Калайджиев от сдружение "Европейски избор за Благоевград", пък пое ангажимент да работи за намаляване на местните данъци и такси за бизнеса в областния център. Бизнесменът Васил Новоселски настоя за изграждане на нова пътна инфраструктура в Благоевград. Това, според него, може да стане с изграждане на подземни и надземни паркинги. Елезов напомни, че той е бил единственият съветник в досегашния местен парламент, който се обяви срещу въвеждането на синя зона в областния център. "В моята програма съм заложил поетапно премахване на синята зона и изграждането на паркинги. Синя зона трябва да има единствено в района на иделния център", категоричен бе той.

Владимир Елезов призова благоевградчани масово да излязат на 23 октомври и да пуснат своя вот в изборните урни. по този начин ще "ударят шамар" на онези, които купуват гласове. Кандидат-кметът изслуша и проблемите на лекарската гилдия в областния център. Той призна, че градът има спешна нужда от нова общинска болница - модерна и достъпна за всички жители на областния център. Д-р Йордан Тумбев поиска новото кметско ръководство да потърси отговорност за безхаберието и безотговорността в МБАЛ досега. Владимир Елезов обаче призна, че докато лечебното заведение е държавно, общинската управа няма как да контролира дейността му.

 

КОМЕНТАРИ

айде скрий се стая реклама14:42 - 10.10.2011
Голяма е тая простотия при всяко отваряне на инфомрежа да ми се налага да затварям на елезов рекламата,защото ми става гадно. С тези воднисти оченца,нямам думи.Не ми е приятен.Ако трябва по-външен вид да си избираме кмет,Камбитов е млад,а и по-хубав.
Алеко Константинов14:32 - 10.10.2011
"Кандидат-кметът пое ангажимент да довърши реконструкцията на бул. "Димитър Солунски", да сложи край на мъката за шофьорите на така нареченото "Причкапово кръстовище"." Елезов,какво ще довършиш?Коя реконструкция?Запознай се с тъпия проект за булеварда ,какви ги обещаваш?Да бутнеш частната автогара,да врътнеш кръгово кръстовище и да изпълниш неизпълнима естакада за Грамада? Да преправиш съвсем ново кръстовище ,което наричаш по махленски "Причкапово кръстовище"?Вземи и се запознай с детайлите и после пускай такива глупости в предизборната си кампания.Това ще ти е от полза,защото пееш песните на Паскалев,нямаш собствено мнение и затова ще загубиш в тези избори,колкото и да се напъваш.Ако ще и милион да потрошат за тези техни илюзии,че пак ще са на власт чрез такива Бай-Ганьовци като теб.
Бедни ми бедни Елезов17:12 - 09.10.2011
Бедни ми бедни Елезов, кой ти даде пари за скъпата ти кандидат-кметска кампания?
4300:49 - 08.10.2011
Хора, опомнете се, ГЕРБ са се самозабравили, единствената алтернатива е Елезов. Да не им позволим да превземат и общината! Няма друг вариант - само бюлетина 43!
бивш служител22:58 - 07.10.2011
Стига с тоя Пирин. Вече ставате смешни. И сега Пирин не е в по-добро положение. Скоро ще разберете,, че и без Елезов нещата пак не са добри. Щом като ГЕРБ се опитва и там да пусне пипала - тежко им.Напишете нещо по-различно, че откакто е започнала кампанията само темата Пирин ви е в устите. Събудете се има и по-важни неща. Това, че управляващите ви уволняват от работа и че по цял ден киснете по кафетата по-добре ли е. Еми да гласуваме за Камбитов, Хаджигаев и Бисерчо и да видим до къде ще стигнем. И без това си тъпеем а те си пълнят гушите. Дайте да им дадем и общината и да се знае. Да се вихрят и да се самозабравят още повече.
Тодоровски21:38 - 07.10.2011
Госпожо Тодоровска / Асен Балабанов / , по лекичко с нападките , за да не седниш скоро на дедовия.
ТОДОРОВСКА21:27 - 07.10.2011
ТЕЖЕСТТА НА КОМПЛЕКСИТЕ,КОИТО НОСЯ НА ГРЪБ ОТ РАЖДАНЕТО СИ И ЛИПСАТА НА ЛЮБОВ В ЖИВОТА МИ,СА ПРИЧИНА ЗА МОЕТО НЕАДЕКВАТНО ПОВЕДЕНИЕ...В СЛУЧАЯ МОЯ КОМЕНТАР ПО-ДОЛУ...ПРОСТЕТЕ МИ ..РАЗБЕРЕТЕ МЕ..ПОМОГНЕТЕ МИ ..ЗНАМ ЧЕ ЛЮБОВ НЕ СЕ КУПУВА, НОООО ....МОЛЯ ВИ !!!! ИНАЧЕ ВЛАДИ ЕЛЕЗОВ, ЗНАЕМ Е ДОБРО МОМЧЕ ,БЪДЕЩЕТО НА БЛАГОЕВГРАД
Победа 4319:26 - 07.10.2011
Браво на ЕКИП, единствената положителна кампания за местните избори е тяхна, а герберчетата и старите комунисти с изтръканите изречения диктувани от централите-майки, са просто плачевни. ПОБЕДА С БЮЛЕТИНА №43
Тодоровска19:25 - 07.10.2011
На 23 дружно да гласуваме против мекерето на Паскалев,Ковачки и Доган - Владимир Елезов.Благоевград не ви е бащиния драги мои.Видяхме колко можете.Съдбата на ФК"Пирин" говори достатъчно.Няма да допуснем да пренесете пиянските си пирове и свади в общината.До толкова имаме акъл.Благоевград на чисто!Без Елезов и мекеретата му!!!!!!!!
pirin ss18:05 - 07.10.2011
4UDNO MI E ADJABA ZA6TO TEZI BOGATI BIZNESMENI ISKAT DA STANAT SAVETNICI ZA 250 LV ZAPLATA? VIE SAMI SI OTGOVORETE
pirin ss18:00 - 07.10.2011
i tiq sa kat oniq prizovavam horata da ne glasuvat
Паскалев17:26 - 07.10.2011
Абе тия от Екип нещо доста се поохраниха с народни пари? А тва джудже Калайджиев кво се обажда като не е изкарал един честен лев през живота си?
някой17:24 - 07.10.2011
е...добре че ми каза:) и какво..трябваше да напиша: аууу.. това е банер и поради тази причина хич не е досадно :) айде приятен ден
някой17:21 - 07.10.2011
е...добре че ми каза:) и какво..трябваше да напиша: аууу.. това е банер и поради тази причина хич не е досадно :) айде приятен ден
отврат16:56 - 07.10.2011
Егати физиономията.А да отворя инфото и Елезов.Запомних,че не трябва да гласувам за него.Досадник
леле16:54 - 07.10.2011
Ами шамара ще е за вас.Защото само за вас се чува че правите софри и давате пари.Крадеца вика дръжте крадеца
Емилия16:53 - 07.10.2011
По чашите ги познах
до Емилия16:52 - 07.10.2011
Ти как ги прецени,че са интелигентни,че чак се обнадежди? Това са пълни тъпотии.Тоя няма никакъв управленски опит.Ай сиктир
някой16:13 - 07.10.2011
каква е тая простотия при всяко отваряне на инфомрежа да ми се налага да затварям на елезов рекламата..страшно досадно е! правите му лоша услуга, май
Емилия15:58 - 07.10.2011
Най-хубавото е,че има само интелигентни хора на срещите и дискусиите на ЕКИП!Това ме обнадеждава,че нещата се променят и затова аз и моето семейство ще гласуваме за г-н Елезов и листата на ЕКИП!
ПОКАЖИ ОЩЕ 7 КОМЕНТАРА
Код за сигурност, въведете кода 2xd