Илко Стоянов и шампионките Евелина Николова и Мадлен Радуканова във факелно бягане в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Олимпийският огън символично бе запален от Евелина Николова и Мадлен Радуканова

Международният олимпийски ден бе отбелязан в Благоевград с факелно бягане. Олимпийският огън символично бе запален от бронзовия медалист по борба от ХХII Летни олимпийски игри в Токио 2020 Евелина Николова и олимпийската шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика Мадлен Радуканова.

След запалването на огъня кметът Илко Стоянов и олимпийските шампионки, заедно с ученици, студенти и преподаватели от ЮЗУ „Неофит Рилски“ и представители от спортни клубове, се включиха във факелното бягане, като направиха обиколка около езерото в парк „Бачиново“.

Началото бе поставено от доц. д-р Даниела Томова от катедра „Здравни грижи и спорт“ към ЮЗУ "Неофит Рилски" и председател на Олимпийски клуб Благоевград, която подчерта, че за първи път кмет на Благоевград присъства на тази инициатива и даде думата на Илко Стоянов.

„Благодаря на Олимпийски клуб Благоевград, че продължават една чудесна традиция. Благодаря и на двете олимпийски шампионки Евелина Николова и Мадлен Радуканова, че се включват в това събитие и че са добрият пример за обществото ни“, каза в част от словото си кметът на Благоевград.

В инициативата се включиха още заместник-ректорът „Образователни дейности“ д-р Ицка Дерижан, деканът на факултет „Педагогика“ доц. д-р Янка Стоименова, проф. Атанас Георгиев, председател на българска федерация по ориентиране, ученици от III ОУ „Димитър Талев“ и НХГ „Св.св. Кирил и Методий“, представители на спортни клубове от Благоевград, студенти и преподаватели от ЮЗУ „Неофит Рилски“ от специалности „Физическо възпитание и спорт“ и „Спорт“.

Проявата се организира от Олимпийски клуб Благоевград, Община Благоевград, преподаватели и студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ със съдействието на БОК. Тази година мероприятията носят послание с призив за мир.

Международният олимпийски ден се чества от януари 1948 г. с Решение на Международния олимпийски комитет /МОК/. През 1987 година МОК насърчава НОК да отбелязват Международният олимпийски ден с различни инициативи.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK