Випуск 2022 на ПМГ "Яне Сандански" в Гоце Делчев се дипломира

Снимка: Infomreja.bg

Свидетелствата за зрелост бяха връчени на стилно тържество в Неврокопската митрополия

Красивата сграда на Неврокопската митрополия е празнично украсена. В тържествена обстановка зрелостниците на ПМГ „Яне Сандански“ – Гоце Делчев, получават своите дипломи. За да ги уважат, тук са кметът на общината Владимир Москов, началникът на РУО – Благоевград, Ивайло Златанов, Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, общественици, родители.

Най-напред към зрелостниците се обърна директорът на гимназията Елка Божикова. Поздравявайки ги, тя изрази вярата на целия учителски колектив, че техните големи успехи тепърва предстоят.

„Обиколете света, но носете в сърцето си Родината, родния край и училището!“, каза в заключение тя.

Поздрав към випускниците отправи и Ивайло Златанов. От името на РУО – Благоевград, той награди зрелостничката – абсолютен отличник през целия курс на обучение и с пълни шестици на двата зрелостни изпита Христина Франгова.

С топли думи към младите хора се обърна и владиката Серафим. Той ги посъветва винаги да се стремят към съвършенство.

На тържеството присъстваше и политикът от БСП Кирил Добрев, който също поздрави зрелостниците. От името на института „Николай Добрев“ той връчи награди на завършилите средното си образование с най-висок успех  Христина Франгова и Иван Попов, както и на старши учител по химия и опазване на околната среда Мариана Карамитева за нейните високи професионални успехи.

Отличниците на випуска получиха плакети и грамоти от кмета на община Гоце Делчев - Владимир Москов.

Организаторите на церемонията по връчване на дипломите продължиха традицията, създадена в училището, - да бъдат поздравени и родителите на отличилите се ученици. Те получиха благодарствени адреси от директора на учебното заведение.

Специална благодарност беше изразена към Мария Бозукова – майка на отличничката Елена Бозукова, за проявяваната от нея през годините съпричастност към училищните дела.

Получили своите свидетелства за зрелост, младите хора се спираха при класните си ръководители, които също ги поздравяваха.

На стилното тържество прозвучаха изпълнения на роял, на класическа китара и песни – изяви на талантливи ученици от ПМГ „Яне Сандански“.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

запознат18:20 - 24.06.2022
Поредната глупост на директорката Елка- половината зрелостници са помаци , тя ги навря в Митрополията - родителите им стояха отвън на двора и не посмяха да влязат в сградата
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK