Съдът назначи разширена комплексна съдебнопсихиатрична и психологична експертиза на Кристина Дунчева

Снимка: Infomreja.bg, архив

Делото е отложено за 11 юли

Окръжният съд в Благоевград проведе заседание по делото за убийството на малолетни деца в Сандански, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин за пострадалите.

В рамките на днешното съдебно заседание бяха изслушани 4-ма вещи лица.

Беше приета изготвената от тях комплексна съдебнопсихиатрична и психологична експертиза.

С цел изясняване на здравословното състояние на подсъдимата - Кристина Дунчева, майката на убитите деца, и възможността й да участва в съдебното производство, съдът назначи разширена комплексна съдебнопсихиатрична и психологична експертиза, която да бъде изпълнена от 5 вещи лица.

Делото е отложено за 11.07.2022 г. от 09:30 часа.

Трагедията се разигра на 19.11.2020 г. Докато била у дома с децата си, Дунчева извадила от шкаф в кухнята три домакински ножа. Взела един от тях и се насочила към децата. Първо нанесла удар с него в шията на 5-годишния си син, а след това на 3-годишната си дъщеря. Въпреки виковете на децата, които плачели от болка и ужас, тя ги завела в детската стая и продължила да им нанася множество силни удари с ножа.

Пристигналият на местопроизшествието екип на спешна медицинска помощ констатирал смъртта на децата.

В хода на извършените по досъдебното производство съдебномедицински експертизи е било установено, че на всяко от децата са били нанесени над 30 прободно-порезни наранявания, предимно по шията и гърдите.

Дунчева бе настанена в психиатрия в Ловеч.

Семейството на Дунчева и адвокатът ѝ твърдяха, че Кристина е била системно насилвана от мъжа, с когото живеела на семейни начала - Георги Трайков, и от баща му - психически, физически и сексуално.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK