Виктор Янев: Съветници работят против децата на Кюстендил

Виктор Янев, снимка: Нора Василева, infomreja.bg

Абсурдна е ситуацията в общинският съвет, както и неадекватно е поведението на една част от общинските съветници, които по ЗМСМА би трябвало в своите действия да се водят от интересите на гражданите от общината и да работят за тяхното благоденствие. Блокирането на две трети от бюджета на община Кюстендил,касаещи изпълнението на дейностите в хуманитарната сфера по никакъв начин не могат да се квалифицират като адекватни и в никакъв случай в интерес на гражданите на община Кюстендил.   

От една година общински съветници  се опитват да блокират дейностите,свързани с  образованието и социалната сфера бойкотирайки приходната част  на бюджета , в който са заложени средства за дофинансиране на училища и детски градини, както и на Домашен социален патронаж, ОП „Ученическо хранене” и участието на общината като партньор на детски градини, училища и социални институции в проекти по оперативни програми застрашавайки интереса на децата в нашия град. Някои от тях, защитавайки наложените им „партийни“ решения,гласуваха против институциите,които управляват.Не мога да поставя в сферата на интересите на гражданите подобно отношение и поведение.   

Мисля, че общинските съветници могат да преценят и да осмислят тежестта на теснопартийните интереси и тези на нашите съграждани.Както е казал Ж.Делор „ДА СЕ УЧИМ ДА ЖИВЕЕМ С ДРУГИТЕ И РАЗЛИЧНИТЕ, ДА СЕ УЧИМ ДА БЪДЕМ, ДА СМЕ НИЕ (АЗ)”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK