Първо ОУ в Гоце Делчев бе домакин на последната проява по Еразъм+ проект “Open to the future”

Снимки: Първо ОУ, Гоце Делчев

То събра учители и ученици от Португалия, Румъния, Италия и Гърция

В периода 29 май – 3 юни се проведе последната мобилност по Еразъм+ проекта “Open to the future”. Домакин на срещата бе координаторът на проекта Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев. Иновативното училище събра учители и ученици от Португалия, Румъния, Италия и Гърция и ги обедини под мотото „Бъди готов за бъдещето“.

Основната цел на мобилността бе използване на иновативни дигитални дейности, усвояване на знания за екологичните промени, развитие на умения за справяне с бъдещите предизвикателства. Учениците работиха заедно в уроците по английски език на тема „Нашето бъдеще. Еко продукти“. Участваха ефективно в екипните дигитални дейности в итуининг платформата на проекта, създадоха 3Д дизайни в Tinkercad, изготвиха дигитални картички, програмираха пътя към екологичното бъдеще с Ozobot и безопасния маршрут към него с Robot Smart. Развиха STEAM уменията си чрез участие в предизвикателствата на Dream Space, които са в основата на развитието на бъдещето.

Гостите посетиха исторически и културни забележителности на София и се запознаха с основни факти от миналото и настоящето на България.

Срещата завърши с представяне на дигиталните проекти “Open to the future”, получаване на сертификати от директора на училището г-жа Дерменджиева и обещание за нови срещи и бъдещи предизвикателства.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK