Димитров запази позиция в ранглистата, рекорд за Томова и Топалова

Виктория Томова Снимка: Ройтерс

Виктория Томова се изкачи с 5 позиции, а Гергана Топалова - с 8

В публикуваните днес световни ранглисти на тенисистите Григор Димитров запази мястото, а при жените рекордно класиране записаха първите ни две ракети Виктория Томова и Гергана Топалова.

При мъжете Димитров отново е 33-и в класацията на АТР. Тази седмица той ще играе с „уайлд кард“ на турнира на клей в Женева. Григор е четвърти поставен и ще започне направо от втория кръг в Швейцария, където очаква победителя от мача между испанците Карбаес Баена и Ринкон.

Димитър Кузманов е 208-и в ранглистата. Пловдивчанинът започва утре участието си в квалификациите на „Ролан Гарос“ срещу американеца Емилио Нава.

Адриан Андреев е №214 и ще играе в пресявките в Париж срещу Франческо Маестрели от Италия. Мачът на 22-годишния софиянец също е във вторник.

В топ 500 е и Александър Лазаров, който е 311.

Карлос Алкарас се завърна на върха на класацията с актив от 6815 точки. Втори излезе шампионът от Рим Даниил Медведев с 6330, а досегашният лидер Новак Джокович е трети с 5955 точки.

При жените Виктория Томова изкачи пет позиции до върховата за нея 71-а. По-късно днес софиянката започва участие в WTA 250 турнира в Страсбург с двубой срещу французойката  Ализе Корне.

Втората ракета на България Гергана Топалова напредна с осем места до рекордното 293-о, което е и дебют за нея в топ 300.

В първите 500 от нашите тенисистки са още Изабелла Шиникова, която е №363, и Денислава Глушкова, която е 490-а.

Продължава да води Ига Швьонтек с 8940 точки, следвана от Арина Сабаленка 7541 и Джесика  Пегула с 5205 точки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK